Mester szakosok blogbejegyzései CSR témában

CSR_Corvinus

CSR_Corvinus

A CSR jövője

2017. december 15. - rbraun

Hesz Flóra

Napjainkban egyre népszerűbbek a CSR tevékenységek a vállalatok körében. A megfelelő CSR aktivitásokkal nőhet a vállalat reputációja és megítélése, a fogyasztókat és az alkalmazottakat lojálisabbá teheti, hatékonyabb kommunikáció alakulhat ki az érintetteket. A vállalat vonzóbbá válhat a befektetők szemében is. Magyarországon még ’gyermek cipőben’ jár a cégek társadalmi felelősségvállalás. Egyelőre csak a multinacionális cégek foglalkoznak vele, a KKV szektorban ez a szám elenyésző. Számos cégnél kezd stratégiai szintre emelkedni, mellyel valódi versenyelőnyre szeretnének szert tenni, ellenben a többség még álszent PR fogásnak tartja.

A CSR tevékenységek voltaképpen egy etikai és gazdaságilag is megfizetődő reakció az érintettek társadalmi és környezeti érzékenységére, valamint a változó szabályozásokra.

CSR tevékenység alatt civil szerzetek támogatását, együttműködést vagy szponzorációt érthetjük, valamint felelős gazdasági és környezetvédelmi, fenntartható magatartást.

Véleményem szerint a CSR megítélése és gyakorlati megvalósítása lényegesen növekedni fog az elkövetkező évtizedekben. A következő generációs munkavállalók elhelyezkedésekor már fontos szerepet fog betölteni, hogy a kiszemelt vállalat milyen társadalmi felelősség vállalással bír. Vonzó egy olyan munkahelyen dolgozni, amely tesz más emberek életminőségéért. A vállalatoknak pedig ki kell használniuk ezt a lehetőséget, nemcsak a megítélés szempontjából, hanem a munkaerő toborzásából is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csrmesterek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713502407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása