Mester szakosok blogbejegyzései CSR témában

CSR_Corvinus

CSR_Corvinus

Az Y generáció önzetlen és idealista

2018. január 15. - rbraun

Anonymus

Úgy nőttünk fel, hogy a számítógép és az internet mindennapi része az életünknek. Az okostelefonunk nélkül egy tapodtat se mozdulunk, mindent posztolunk, ami csak szembejön velünk az utcán, és habár minden egyes internetes hóbortnak bedőlünk nem vagyunk egy veszett ügy. A folyamatos neten lógásnak köszönhetően érzékenyebbek vagyunk a világra. Szeretnénk egy jobb és fenntarthatóbb világban leélni az életünket. Éppen ezért nem csak a termékválasztásnál figyelünk oda, mit is veszünk, hanem a munkahelyválasztásnál is vannak bizonyos szempontjaink.

Egy 2016-os kutatás szerint a közgazdász diákok több mint 90% hajlandó lemondani a fizetése egy bizonyos százalékáról csak azért, hogy egy társadalmilag felelős vállalatnál dolgozzon. Ami igazán meglepő, hogy a megkérdezettek 14%-a, akár a jövendőbeli fizetésének 40%-ról is lemondana ezért. Fontos megjegyezni, hogy azok a diákok voltak ennyire nagylelkűek, akik még életükben nem dolgoztak, így még nem is volt miről lemondaniuk. Azok, akik már bekerültek a mókuskerékbe kisebb százalékot mondtak a többieknél, de mégis fontos számukra. Több mint 1700 közgazdász diák töltötte ki a felmérést 40 országból. Legnagyobb számban Brazília (17%), India (13%), Amerika (13%) és Hollandia (12%) képviselte magát.

Több módot is választhat egy vállalat, hogy társadalmilag felelős legyen, például környezetvédelem, filantrópia, önkénteskedés vagy akár az is elég, ha etikusan bánik az alkalmazottaival.

Úgy vélem, hogy annak függvényében, hogy az Y generáció 2020-ra a legnagyobb számban jelenlevő generáció lesz a munkaerőpiacon fontos, hogy a munkaadók megértsék mire is vágyik ez a generáció annak érdekében, hogy sikeresen dolgozzanak együtt.

 

 

https://www.smartcompany.com.au/people-human-resources/business-students-willing-sacrifice-future-salary-good-corporate-social-responsibility-study/

A bejegyzés trackback címe:

https://csrmesterek.blog.hu/api/trackback/id/tr5813577529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása